Zonnepanelen Berkhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Berkhout? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl lees je actuele raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Berkhout!

zonnepanelen installateur 1647
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1647
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Berkhout juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.koggenland.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Koggenland. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Koggenland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Berkhout
Direct zonnepanelen bestellen? In Berkhout zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5575), dan profiteer je al van een korting van €1170,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Berkhout schommelen tussen de €4400 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor zo’n 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €630 (vergoeding juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Berkhout kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120808€3500 – €4350€410
2278011€5000 – €5700€500
3359015€5950 – €6225€850
4403017€6450 – €6750€930
5450019€7000 – €7300€1020
6482021€7625 – €7800€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Berkhout ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berkhout is 3170 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel klanten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Berkhout?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-berkhout

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Berkhout vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk je zonder problemen een professionele leverancier in je postcoderoos. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Berkhout.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Koggenland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Berkhout op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal project (Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 1647).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!