Zonnepanelen Hensbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Hensbroek? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door deze pagina tref je waardevolle gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hensbroek!

zonnepanelen installateur 1711
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1711
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hensbroek juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.koggenland.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Koggenland. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Koggenland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hensbroek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hensbroek kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4800), dan is het voordeel al €1008. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Circa een half miljoen woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hensbroek zitten vaak tussen de €5100 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor om en nabij 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en NLE betaal je al snel €679,5 (prijspeil juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hensbroek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3400 – €4300€390
2270013€5125 – €5775€675
3349014€5900 – €6175€825
4391016€6300 – €6625€880
5447019€7050 – €7150€1010
6496023€7425 – €8200€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Hensbroek bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hensbroek bedraagt 3170 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Hensbroek?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hensbroek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hensbroek vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs tref je binnen enkele minuten een professionele vakman in jouw omgeving. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het soort woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Hensbroek.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van specialisten uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Koggenland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hensbroek op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 1710, 1711).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!