Zonnepanelen Avenhorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Avenhorn? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze website tref jij veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Avenhorn!

zonnepanelen installateur 1633
 • Lagere maandlasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1633
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Avenhorn juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.koggenland.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Koggenland. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Koggenland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Avenhorn
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Avenhorn kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg 700.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Avenhorn schommelen tussen de €5000 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 2740 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of NLE betaal je hiervoor wel €616,5 (kosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Avenhorn is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3575 – €4350€390
2302012€5250 – €5825€650
3359015€6025 – €6175€850
4413018€6425 – €6600€890
5446020€6900 – €7150€1030
6503023€7675 – €7875€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Avenhorn check jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Avenhorn bedraagt 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Avenhorn?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-avenhorn

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Avenhorn vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vind je vandaag nog een uitstekende vakman in je woonplaats. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Avenhorn.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Koggenland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Avenhorn op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal project (Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1633).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!