Zonnepanelen Obdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Obdam? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van onze tool tref jij samengestelde aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Obdam!

zonnepanelen installateur 1713
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1713
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Obdam juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.koggenland.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Koggenland. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Koggenland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Obdam
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Obdam kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan profiteer je al van een korting van €1013,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij een half miljoen woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Obdam komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert ongeveer 3030 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €681,75 (onkosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Obdam bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121007€3450 – €4500€430
2282013€5300 – €5725€675
3321014€6100 – €6200€750
4412016€6300 – €6600€920
5462019€7025 – €7275€970
6484023€7525 – €8075€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Obdam zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Obdam is 3170 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Obdam?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-obdam

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Obdam vergelijken? Via de uitleg die hierna komt heb jij snel en eenvoudig een goede installateur in je postcoderoos. Verscheidene installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Obdam.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Koggenland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Obdam op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal zonne-energie project (Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 1704, 1713).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!