Zonnepanelen Oudendijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Oudendijk? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl tref jij veelzijdige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oudendijk!

zonnepanelen installateur 1631
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1631
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudendijk april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.koggenland.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Koggenland. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Koggenland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Oudendijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Oudendijk kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan bedraagt dit al €1134. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 800.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oudendijk liggen tussen om en nabij de €5100 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in grofweg 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €614,25 (tarieven april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oudendijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3400 – €4500€430
2272013€5025 – €5800€675
3350015€5975 – €6025€700
4408018€6350 – €6600€910
5451020€7025 – €7275€990
6498021€7525 – €7825€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Oudendijk ontdek jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudendijk is 3170 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Oudendijk?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudendijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Oudendijk vergelijken? Door het advies hieronder vergelijk je snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in jouw omgeving. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Oudendijk.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Koggenland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oudendijk op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 1631).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!