Zonnepanelen Zuidermeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Zuidermeer? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Via de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenrevolutie.nl check jij uitgebreide details aangaande zonnepanelen kopen in Zuidermeer!

zonnepanelen installateur 1652
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidermeer juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.koggenland.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Koggenland. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Koggenland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zuidermeer
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Zuidermeer kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5625), dan profiteer je al van een korting van €1181,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 500.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zuidermeer komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op plusminus 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Zuidermeer kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119007€3475 – €4275€390
2280011€5175 – €5800€575
3326016€5900 – €6175€775
4380017€6475 – €6825€910
5444020€6975 – €7200€1030
6520023€7450 – €7925€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Zuidermeer bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidermeer is 3170 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel investeerders bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Zuidermeer?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidermeer

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zuidermeer vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies jij in enkele stappen een betrouwbare specialist in je woonplaats. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf duidelijk het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Zuidermeer.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Koggenland.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zuidermeer op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1652).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!