Zonnepanelen Ursem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Ursem? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij praktische tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ursem!

zonnepanelen installateur 1645
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1645
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ursem juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.koggenland.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Koggenland. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Koggenland zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Ursem
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ursem zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan is het voordeel al €1160,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 750.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Ursem schommelen tussen de €4200 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert ongeveer 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Ursem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3675 – €4375€440
2287012€5125 – €5625€525
3333014€6050 – €6125€725
4420018€6475 – €6825€890
5451020€6925 – €7200€980
6505021€7450 – €7900€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Ursem vind je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ursem bedraagt 3170 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Ursem?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ursem

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ursem vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind jij vandaag nog een betrouwbare aanbieder in de buurt. Verscheidene installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Ursem.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Koggenland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ursem op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1645).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!