Zonnepanelen De Goorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in De Goorn? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze website ontdek jij actuele details m.b.t. zonnepanelen kopen in De Goorn!

zonnepanelen installateur 1648
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1648
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Goorn mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.koggenland.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Koggenland. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Koggenland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in De Goorn
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In De Goorn kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan loopt dit al op tot €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 750.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in De Goorn variëren tussen de €5400 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie betaal je al snel €632,25 (onkosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in De Goorn kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3675 – €4375€380
2281013€5175 – €5900€625
3320016€6050 – €6275€750
4380018€6450 – €6750€920
5454019€6925 – €7250€990
6512021€7500 – €7925€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck De Goorn tref jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Goorn bedraagt 3170 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in De Goorn?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-goorn

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in De Goorn vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs tref je in een zeer korte periode een erkende expert in je postcoderoos. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de aard van het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf biedt zo geschikt zonnepanelen advies in De Goorn.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Zo is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Koggenland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Goorn op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 1648).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!