Zonnepanelen Edam-Volendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Edam-Volendam? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Edam-Volendam!

zonnepanelen installateur 1131
 • Snelle terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Edam-Volendam juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.edam-volendam.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Edam-Volendam. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Edam-Volendam zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Edam-Volendam
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Edam-Volendam kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan pak je al €1018,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 500.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Edam-Volendam fluctueren tussen de €5400 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op om en nabij 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Nuon betaal je al snel €645,75 (kosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Edam-Volendam is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117708€3500 – €4450€440
2308012€5025 – €5800€625
3331014€6050 – €6200€850
4413017€6300 – €6650€920
5445020€7050 – €7275€1000
6487021€7625 – €7925€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Edam-Volendam bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Edam-Volendam is 3420 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Edam-Volendam?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-edam-volendam

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Edam-Volendam vergelijken? Door onderstaande tips tref jij binnen enkele minuten een deskundige installateur in je postcoderoos. Diverse specialisten hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Edam-Volendam.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Edam-Volendam.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Edam-Volendam op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 1130, 1131, 1132).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente