Zonnepanelen Schardam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Schardam? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Met zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je praktische info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Schardam!

zonnepanelen installateur 1476
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1476
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schardam juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.edam-volendam.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Edam-Volendam. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Edam-Volendam zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Schardam
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Schardam bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan pak je al €966. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Schardam liggen tussen de €4300 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (kosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Schardam is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119106€3425 – €4500€410
2302013€5275 – €5775€525
3336014€6025 – €6275€875
4402016€6450 – €6775€880
5468019€6950 – €7175€1000
6499023€7400 – €8025€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Schardam check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schardam is 3420 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Schardam?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schardam

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Schardam vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref jij in enkele stappen een goede monteur in de regio. Het merendeel van de specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo goedzonnepanelen advies in Schardam.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Edam-Volendam.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Schardam op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 1476).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!