Zonnepanelen Middelie kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Middelie? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze pagina doorzoek je praktische aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Middelie!

zonnepanelen installateur 1472
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1472
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Middelie april 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.edam-volendam.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Edam-Volendam. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Edam-Volendam kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Middelie
Direct zonnepanelen bestellen? In Middelie kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan profiteer je al van een korting van €1218. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 650.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Middelie komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert grofweg 2780 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €625,5 (onkosten april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Middelie kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118708€3525 – €4275€380
2297012€5100 – €5725€575
3349014€5950 – €6025€800
4407018€6350 – €6650€920
5467019€6900 – €7275€960
6482022€7700 – €8150€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Middelie check je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Middelie is 3420 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 panelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Middelie?

Voor PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-middelie

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Middelie vergelijken? Door het advies hieronder vergelijk jij snel en eenvoudig een erkende vakspecialist in je postcodegebied. De meeste specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf het soort huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Middelie.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Edam-Volendam.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Middelie op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een project in je eigen buurt (Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede)? Dan kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 1472).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!