Zonnepanelen Purmer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Purmer? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze website ontdek je uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Purmer!

zonnepanelen installateur 1481
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1481
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Purmer mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.edam-volendam.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Edam-Volendam. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Edam-Volendam is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Purmer
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Purmer bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4650), dan pak je al €976,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 700.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Purmer fluctueren tussen de €4100 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2840 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €639 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Purmer kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3475 – €4225€440
2282012€5175 – €5750€525
3350016€6000 – €6225€850
4393017€6450 – €6775€940
5446020€7100 – €7125€1010
6493023€7525 – €8025€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Purmer ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Purmer bedraagt 3420 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel bewoners kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Purmer?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-purmer

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Purmer vergelijken? D.m.v. het advies hieronder vergelijk je snel en eenvoudig een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort huis. Het type huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Purmer.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Edam-Volendam.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Purmer op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 1481).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!