Zonnepanelen Beets kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Beets? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van deze website lees je accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Beets!

zonnepanelen installateur 1475
 • Lagere maandlasten.
 • Duurzame investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1475
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beets mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.edam-volendam.nl tref jij de spelregels in de gemeente Edam-Volendam. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Edam-Volendam kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Beets
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Beets kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan is het voordeel al €1233,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,03 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beets variëren tussen de €4700 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €632,25 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Beets kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118008€3550 – €4375€430
2272013€5075 – €5650€525
3355016€5950 – €6275€800
4414018€6525 – €6825€890
5440019€7000 – €7150€1000
6508021€7675 – €8175€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Beets tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beets is 3420 kWh. Dit staat voor rond de 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Beets?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beets

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Beets vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vergelijk jij snel en eenvoudig een deskundige leverancier in jouw omgeving. Een aantal monteurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Beets.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Edam-Volendam.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beets op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 1475).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!