Zonnepanelen Oosthuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Oosthuizen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze vergelijker check je samengestelde toelichtingen over zonnepanelen kopen in Oosthuizen!

zonnepanelen installateur 1474
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1474
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosthuizen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.edam-volendam.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Edam-Volendam. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Edam-Volendam zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Oosthuizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oosthuizen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan is jouw winst al €1228,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,05 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Circa 550.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oosthuizen zitten vaak tussen de €4500 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in om en nabij 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Nuon betaal je al snel €630 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oosthuizen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120807€3625 – €4400€390
2274011€5025 – €5875€675
3328016€6025 – €6075€775
4416018€6450 – €6725€920
5437019€6950 – €7200€990
6491023€7425 – €8200€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Oosthuizen check je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosthuizen is 3420 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste consumenten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Oosthuizen?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosthuizen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Oosthuizen vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt tref jij in een zeer korte periode een erkende expert in je woonplaats. Diverse bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Oosthuizen.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Edam-Volendam.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oosthuizen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede)? Dan kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1474).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!