Zonnepanelen Hobrede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Hobrede? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker vind je samengestelde gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hobrede!

zonnepanelen installateur 1477
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1477
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hobrede juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.edam-volendam.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Edam-Volendam. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Edam-Volendam kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hobrede
Direct zonnepanelen bestellen? In Hobrede bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4625), dan is het voordeel al €971,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 650.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hobrede fluctueren tussen de €4500 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €636,75 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Hobrede kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3625 – €4350€410
2302011€5225 – €5700€575
3357014€5950 – €6275€725
4389017€6425 – €6650€890
5431020€6925 – €7175€970
6513023€7600 – €7900€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Hobrede achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hobrede bedraagt 3420 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Hobrede?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hobrede

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hobrede vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan heb jij in enkele stappen een betrouwbare vakman in je postcoderoos. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Hobrede.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €22,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Edam-Volendam.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hobrede op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 1477).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!