Zonnepanelen Edam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Edam? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Met de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Als gevolg van gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl check jij bruikbare gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Edam!

zonnepanelen installateur 1135
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1135
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Edam juli 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.edam-volendam.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Edam-Volendam. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Edam-Volendam zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Edam
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Edam kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4750), dan bedraagt dit al €997,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 750.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Edam liggen tussen om en nabij de €4900 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €621 (prijs juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Edam kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120608€3525 – €4350€420
2281012€5250 – €5625€575
3350014€6025 – €6225€800
4382017€6425 – €6800€940
5460019€7050 – €7150€980
6487022€7600 – €8075€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Edam vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Edam bedraagt 3420 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Edam?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-edam

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Edam vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten kies je moeiteloos een goede aanbieder in je woonplaats. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets de aard van het huis. Het type dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo relevant zonnepanelen advies in Edam.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Edam-Volendam.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Edam op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1135).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!