Zonnepanelen Warder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Warder? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Door zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Mede door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze tool vind je toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Warder!

zonnepanelen installateur 1473
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1473
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Warder juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.edam-volendam.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Edam-Volendam. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Edam-Volendam zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Warder
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Warder bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan pak je al €1223,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 750.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Warder zitten vaak tussen de €4800 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert om en nabij 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €627,75 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Warder kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3475 – €4300€390
2271012€5000 – €5850€500
3321016€6025 – €6175€700
4407016€6500 – €6700€950
5464019€7000 – €7125€1020
6497022€7675 – €7925€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Warder tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warder is 3420 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Warder?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-warder

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Warder vergelijken? Dankzij onze stappenplan vergelijk je zonder problemen een betrouwbare expert in jouw omgeving. De meeste installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets het soort woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Warder.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Edam-Volendam.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Warder op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 1473).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!