Zonnepanelen Kwadijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Kwadijk? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze website ontdek jij veelzijdige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Kwadijk!

zonnepanelen installateur 1471
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1471
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kwadijk juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.edam-volendam.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Edam-Volendam. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er ook een prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Edam-Volendam kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Kwadijk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Kwadijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan is het voordeel al €1212,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij een half miljoen gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kwadijk schommelen tussen de €4300 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2770 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers betaal je hiervoor wel €623,25 (vergoeding juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Kwadijk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3675 – €4400€420
2282011€5075 – €5875€650
3326015€5950 – €6050€750
4406016€6350 – €6650€940
5433020€6900 – €7150€1020
6520023€7550 – €7925€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Kwadijk bekijk je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kwadijk bedraagt 3420 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Kwadijk?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kwadijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Kwadijk vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek jij in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in je postcodegebied. Het merendeel van de monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer duidelijk het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Kwadijk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Edam-Volendam.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kwadijk op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede)? Dan kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1471).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!