Zonnepanelen Landsmeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Landsmeer? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker vind je uitgebreide details aangaande zonnepanelen kopen in Landsmeer!

zonnepanelen installateur 1121
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1121
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Landsmeer juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.landsmeer.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Landsmeer. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Landsmeer kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Landsmeer
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Landsmeer kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5225), dan loopt dit al op tot €1097,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa een half miljoen investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Landsmeer variëren tussen de €4500 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €679,5 (onkosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Landsmeer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120006€3550 – €4500€410
2280011€5075 – €5775€675
3327014€5925 – €6100€800
4404018€6375 – €6800€910
5450019€6975 – €7175€960
6495021€7575 – €8100€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Landsmeer vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Landsmeer is 3230 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Landsmeer?

Voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-landsmeer

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Landsmeer vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kies je vandaag nog een goede vakspecialist in de regio. De meeste specialisten hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Landsmeer.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor komen we erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Landsmeer.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Landsmeer op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Landsmeer, Ilpendam)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 1120, 1121).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente