Zonnepanelen Volendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Volendam? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website vind je toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Volendam!

zonnepanelen installateur 1131
 • Lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Volendam juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.edam-volendam.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Edam-Volendam. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Edam-Volendam kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Volendam
Direct zonnepanelen bestellen? In Volendam zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4725), dan pak je al €992,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 500.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Volendam schommelen tussen de €4100 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €618,75 (prijspeil juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Volendam bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3650 – €4275€380
2307011€5200 – €5850€650
3330015€6075 – €6075€850
4410018€6425 – €6825€910
5449020€6900 – €7125€970
6510022€7550 – €8175€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Volendam vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Volendam bedraagt 3420 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Volendam?

Voor panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-volendam

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Volendam vergelijken? Via onderstaande tips tref je moeiteloos een betrouwbare expert in de regio. Een aantal leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het type woning. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Volendam.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Edam-Volendam.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Volendam op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal project (Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1130, 1131, 1132).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!