Zonnepanelen Amsterdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Amsterdam? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door de zonnepanelen-vergelijker ontdek je accurate adviezen over zonnepanelen kopen in Amsterdam!

zonnepanelen installateur 1001
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmsterdam
Postcode1001
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M3850 M3
Stroomverbruik kWh2160 kWh
Gemiddelde energierekening€104,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Amsterdam juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.amsterdam.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Amsterdam. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Amsterdam zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Amsterdam
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Amsterdam zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4600), dan bedraagt dit al €966. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Amsterdam variëren tussen de €4200 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2770 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Oxxio betaal je hiervoor wel €623,25 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Amsterdam kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3625 – €4375€380
2300013€5100 – €5700€625
3342016€6100 – €6100€750
4393016€6400 – €6850€900
5466020€7050 – €7175€1010
6506023€7700 – €7950€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Amsterdam bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Amsterdam bedraagt 2160 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Amsterdam?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-amsterdam

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Amsterdam vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan kies je in korte tijd een professionele specialist in jouw omgeving. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Amsterdam.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Amsterdam.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Amsterdam op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde, Grachtengordel-West, Grachtengordel-Zuid, Nieuwmarkt/Lastage, Haarlemmerbuurt, Jordaan, De Weteringschans, Eesperbuurt/Plantage, Oostelijke Eilanden/Kadijken, Estelijk Havengebied, Bedrijventerrein Sloterdijk, Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt, Staatsliedenbuurt, Centrale Markt, Frederik Hendrikbuurt, Da Costabuurt, Kinkerbuurt, Van Lennepbuurt, Helmersbuurt, Overtoomse Sluis, Vondelbuurt, Zuidas, Oude Pijp, Nieuwe Pijp, Zuid Pijp, Eesperzijde, Oosterparkbuurt, Dapperbuurt, Transvaalbuurt, Indische Buurt West, Indische Buurt Oost, Oostelijk Havengebied, Zeeburgereiland/Nieuwe Diep, IJburg West, Sloterdijk, Landlust, Erasmuspark, De Kolenkit, Geuzenbuurt, Van Galenbuurt, Hoofdweg e.o., Estindische Buurt, Hoofddorppleinbuurt, Schinkelbuurt, Llemspark, Museumkwartier, Stadionbuurt, Apollobuurt, IJburg Oost, IJburg Zuid, Scheldebuurt, IJselbuurt, Rijnbuurt, Frankendael, Middenmeer, Betondorp, Omval/Overamstel, Prinses Irenebuurt e.o., Volewijck, IJplein/Vogelbuurt, Tuindorp Nieuwendam, Tuindorp Buiksloot, Nieuwendammerdijk/Buiksloterdijk, Tuindorp Oostzaan, Oostzanerwerf, Kadoelen, Aterlandpleinbuurt, Buikslotermeer, Banne Buiksloot, Noordelijke IJ-oevers West, Noordelijke IJ-oevers Oost, Aterland, Elzenhagen, Chassébuurt, Slotermeer-Noordoost, Slotermeer-Zuidwest, Geuzenveld, Eendracht, Lutkemeer/Ookmeer, Osdorp-Oost, Osdorp-Midden, De Punt, Middelveldsche Akerpolder, Slotervaart Noord, Overtoomse Veld, Estlandgracht, Sloter-/Riekerpolder, Slotervaart Zuid, Buitenveldert-West, Buitenveldert-Oost, Amstel III/Bullewijk, Bijlmer Centrum (D,F,H), Bijlmer Oost (E,G,K), Nellestein, Holendrecht/Reigersbos, Gein, Driemond)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 1000, 1001, 1002, 1003, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1086, 1087, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1181, 1183).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!