Zonnepanelen Diemen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Diemen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels deze pagina vind je bruikbare toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Diemen!

zonnepanelen installateur 1111
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDiemen
Postcode1111
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M3850 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Diemen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.diemen.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Diemen. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Diemen zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Diemen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Diemen kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan is het voordeel al €1008. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,05 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 650.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Diemen liggen tussen om en nabij de €4100 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Vandebron betaal je al snel €641,25 (tarief juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Diemen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3525 – €4250€390
2276011€5250 – €5800€500
3320015€6075 – €6100€850
4394017€6475 – €6775€930
5444020€6975 – €7225€1030
6486023€7475 – €8050€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Diemen bekijk jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Diemen bedraagt 3150 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Diemen?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-diemen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Diemen vergelijken? Door middel van het advies hieronder heb je moeiteloos een professionele aanbieder in je woonplaats. Diverse aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Diemen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Diemen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Diemen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Diemen-Zuid, Diemen-Centrum, Diemen-Noord)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1110, 1111, 1112, 1113).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!