Zonnepanelen Sibrandahûs kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Sibrandahûs? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl vind je actuele toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sibrandahûs!

zonnepanelen installateur 9106
 • Lagere maandlasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9106
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sibrandahûs februari 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.dantumadeel.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Dantumadiel. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Dantumadiel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Sibrandahûs
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Sibrandahûs bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5325), dan is het voordeel al €1118,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Pakweg 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sibrandahûs schommelen tussen de €4000 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €641,25 (tarieven februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Sibrandahûs is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3650 – €4300€440
2309012€5150 – €5775€550
3347016€6100 – €6225€700
4414018€6525 – €6775€910
5451019€7025 – €7175€1020
6481022€7450 – €8000€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Sibrandahûs vind jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sibrandahûs is 2620 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Sibrandahûs?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sibrandahus

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sibrandahûs vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind je zonder problemen een erkende vakspecialist in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer duidelijk het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Sibrandahûs.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: naam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de laagste offerte, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dantumadiel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sibrandahûs op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Centrum, Oost, Zuid, West)? Dan kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9106).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!