Zonnepanelen De Westereen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in De Westereen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze vergelijker lees jij veelzijdige details m.b.t. zonnepanelen kopen in De Westereen!

zonnepanelen installateur 9271
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Westereen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.dantumadeel.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Dantumadiel. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij is er ook een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Dantumadiel zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in De Westereen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In De Westereen zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4675), dan is het belastingvoordeel al €981,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in De Westereen zitten vaak tussen de €4500 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen wekt op plusminus 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Nuon betaal je al snel €636,75 (kosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in De Westereen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3550 – €4200€410
2300012€5100 – €5850€500
3354014€5975 – €6025€825
4401017€6300 – €6850€910
5435020€7100 – €7175€990
6486023€7425 – €7900€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck De Westereen vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Westereen bedraagt 2620 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in De Westereen?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-westereen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in De Westereen vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vergelijk jij moeiteloos een uitmuntende leverancier in de buurt. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het type woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in De Westereen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook certificering (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dantumadiel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in De Westereen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Centrum, Oost, Zuid, West)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 9270, 9271).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!