Zonnepanelen Feanwâlden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Feanwâlden? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Met zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl check je handige toelichtingen over zonnepanelen kopen in Feanwâlden!

zonnepanelen installateur 9269
 • Lagere maandlasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9269
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Feanwâlden juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.dantumadeel.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dantumadiel. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Dantumadiel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Feanwâlden
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Feanwâlden zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4650), dan is het voordeel al €976,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 600.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Feanwâlden schommelen tussen de €4400 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Feanwâlden bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3525 – €4500€410
2274013€5025 – €5700€525
3356014€6100 – €6150€875
4383017€6300 – €6625€930
5442019€6950 – €7200€1010
6516023€7400 – €8175€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Feanwâlden zie je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Feanwâlden bedraagt 2620 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste klanten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Feanwâlden?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-feanwalden

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Feanwâlden vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan tref jij in korte tijd een uitstekende leverancier in de regio. Diverse aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk het type woning. Het soort woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Feanwâlden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook op eventuele keurmerken (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Dantumadiel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Feanwâlden op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Oost, Zuid, West)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9269).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!