Zonnepanelen Broeksterwâld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Broeksterwâld? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl tref jij toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Broeksterwâld!

zonnepanelen installateur 9108
 • Minder betalen voor stroom.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9108
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Broeksterwâld maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.dantumadeel.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Dantumadiel. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Dantumadiel zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Broeksterwâld
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Broeksterwâld kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan pak je al €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa een half miljoen woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Broeksterwâld variëren tussen de €5300 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €645,75 (kosten maart 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Broeksterwâld bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119507€3675 – €4325€380
2303012€5225 – €5650€675
3329016€5975 – €6150€800
4418018€6425 – €6800€930
5468019€6925 – €7200€970
6510022€7450 – €8200€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Broeksterwâld vind jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Broeksterwâld bedraagt 2620 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Broeksterwâld?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-broeksterwald

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Broeksterwâld vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vind jij moeiteloos een uitmuntende aanbieder in jouw streek. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan relevant zonnepanelen advies in Broeksterwâld.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dantumadiel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Broeksterwâld op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Oost, Zuid, West)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 9108).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!