Zonnepanelen Wâlterswâld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Wâlterswâld? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker tref je bruikbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wâlterswâld!

zonnepanelen installateur 9113
 • Een lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9113
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wâlterswâld juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.dantumadeel.nl vind je de spelregels in de gemeente Dantumadiel. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Dantumadiel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Wâlterswâld
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wâlterswâld zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5450), dan loopt dit al op tot €1144,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 550.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wâlterswâld liggen tussen om en nabij de €4100 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €652,5 (prijspeil juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Wâlterswâld kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121006€3475 – €4375€400
2272012€5225 – €5825€650
3348016€5925 – €6250€800
4389016€6325 – €6625€920
5435020€6925 – €7275€1010
6484022€7525 – €8200€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Wâlterswâld check je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wâlterswâld is 2620 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 panelen van 325 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde klanten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Wâlterswâld?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-walterswald

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Wâlterswâld vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs zoek jij in enkele stappen een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Het merendeel van de aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het soort huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Wâlterswâld.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dantumadiel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wâlterswâld op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Centrum, Oost, Zuid, West)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9113).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!