Zonnepanelen Driezum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Driezum? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze website ontdek jij praktische raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Driezum!

zonnepanelen installateur 9114
 • Snelle terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9114
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Driezum februari 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.dantumadeel.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Dantumadiel. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Dantumadiel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Driezum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Driezum zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan pak je al €1149,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 800.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Driezum fluctueren tussen de €4400 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor om en nabij 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €654,75 (prijspeil februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Driezum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120907€3625 – €4400€410
2289013€5275 – €5650€650
3348014€6000 – €6050€750
4402018€6375 – €6800€890
5430019€7025 – €7300€960
6511023€7400 – €7900€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Driezum check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Driezum is 2620 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Driezum?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-driezum

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Driezum vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies je in een zeer korte periode een betrouwbare specialist in je postcodegebied. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Driezum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Dantumadiel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Driezum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Centrum, Oost, Zuid, West)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9114).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!