Zonnepanelen Rinsumageast kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Rinsumageast? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze website ontdek jij samengestelde adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Rinsumageast!

zonnepanelen installateur 9105
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9105
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rinsumageast maart 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.dantumadeel.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dantumadiel. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er nog een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Dantumadiel zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Rinsumageast
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Rinsumageast kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,055 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 800.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Rinsumageast zitten vaak tussen de €4100 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €639 (tarief maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Rinsumageast bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118708€3500 – €4300€390
2302012€5075 – €5750€575
3347014€6000 – €6125€750
4411016€6550 – €6850€890
5453020€7050 – €7300€980
6507021€7675 – €7800€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Rinsumageast tref jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rinsumageast is 2620 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste investeerders installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rinsumageast?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rinsumageast

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Rinsumageast vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vind je snel en eenvoudig een goede monteur in je postcodegebied. De meeste leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Rinsumageast.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Dantumadiel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rinsumageast op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een regionaal project (Centrum, Oost, Zuid, West)? Dan kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9105).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!