Zonnepanelen Damwâld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Damwâld? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker tref je toepasbare info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Damwâld!

zonnepanelen installateur 9104
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9104
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Damwâld februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.dantumadeel.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Dantumadiel. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Dantumadiel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Damwâld
Direct zonnepanelen bestellen? In Damwâld zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5275), dan profiteer je al van een korting van €1107,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,045 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 600.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (februari 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Damwâld fluctueren tussen de €4300 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €636,75 (tarief februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Damwâld bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3650 – €4475€380
2306013€5150 – €5850€600
3360015€5950 – €6175€875
4397016€6550 – €6725€880
5458020€7050 – €7250€1020
6518023€7550 – €7950€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Damwâld lees jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Damwâld bedraagt 2620 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Damwâld?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-damwald

Plaatsen in de omgeving:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Damwâld vergelijken? Middels onderstaande tips zoek jij snel en eenvoudig een goede vakman in je postcoderoos. De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Damwâld.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Dantumadiel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Damwâld op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Centrum, Oost, Zuid, West)? Dan mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9104).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!