Zonnepanelen Readtsjerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Readtsjerk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van deze pagina ontdek jij veelzijdige informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Readtsjerk!

zonnepanelen installateur 9067
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9067
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Readtsjerk maart 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.dantumadeel.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dantumadiel. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Dantumadiel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Readtsjerk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Readtsjerk kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4750), dan loopt dit al op tot €997,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Readtsjerk variëren tussen de €4800 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat voor plusminus 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €681,75 (tarieven maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Readtsjerk bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120107€3625 – €4375€380
2284011€5275 – €5825€675
3340014€6100 – €6275€850
4408016€6300 – €6850€930
5454020€7025 – €7175€1010
6500021€7500 – €8125€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Readtsjerk tref jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Readtsjerk bedraagt 2620 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Readtsjerk?

Voor het leggen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-readtsjerk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Readtsjerk vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan vind je zonder problemen een betrouwbare installateur in de buurt. Een aantal adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Readtsjerk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Dantumadiel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Readtsjerk op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Centrum, Oost, Zuid, West)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 9067).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!