Zonnepanelen De Falom kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in De Falom? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je veelzijdige aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in De Falom!

zonnepanelen installateur 9109
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9109
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Falom maart 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.dantumadeel.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Dantumadiel. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Dantumadiel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in De Falom
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In De Falom kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5400), dan loopt dit al op tot €1134. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan betaald de leverancier minder voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 650.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in De Falom variëren tussen de €5200 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2880 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €648 (prijs maart 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in De Falom kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120906€3475 – €4450€420
2279013€5300 – €5900€525
3329014€5900 – €6125€825
4380017€6425 – €6675€900
5455019€7075 – €7150€1000
6512021€7550 – €8200€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck De Falom ontdek je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Falom is 2620 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in De Falom?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-falom

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in De Falom vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs heb je vandaag nog een uitmuntende aanbieder in de buurt. De meeste specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in De Falom.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Dantumadiel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Falom op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Centrum, Oost, Zuid, West)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9109).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!