Zonnepanelen Haarlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Haarlo? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via deze website check je toepasbare tips over zonnepanelen kopen in Haarlo!

zonnepanelen installateur 7273
 • Een lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7273
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haarlo mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.gemeenteberkelland.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Berkelland. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Berkelland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Haarlo
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Haarlo kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4900), dan profiteer je al van een korting van €1029. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Haarlo schommelen tussen de €4400 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in plusminus 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Qurrent betaal je al snel €675 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Haarlo kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3425 – €4300€410
2300013€5150 – €5725€575
3359014€5975 – €6100€775
4418017€6350 – €6800€940
5453019€6925 – €7200€1000
6502023€7400 – €7800€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Haarlo zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haarlo is 3030 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de investeerders kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Haarlo?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haarlo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Haarlo vergelijken? Door middel van onderstaande tips vind jij moeiteloos een professionele expert in jouw omgeving. Verschillende monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Schets het soort huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Haarlo.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Berkelland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Haarlo op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7273).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!