Zonnepanelen Neede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Neede? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Met de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker tref je praktische toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Neede!

zonnepanelen installateur 7161
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Neede mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.gemeenteberkelland.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Berkelland. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Berkelland zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Neede
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Neede zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5575), dan is het belastingvoordeel al €1170,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Neede zitten vaak tussen de €5000 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €616,5 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Neede is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121006€3700 – €4325€420
2308011€5050 – €5675€550
3336016€6000 – €6275€825
4405018€6450 – €6625€950
5450019€7050 – €7275€1030
6503022€7650 – €7825€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Neede tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neede bedraagt 3030 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Neede?

Voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-neede

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Neede vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb jij in korte tijd een betrouwbare leverancier in je postcoderoos. Veel aanbieders bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer het soort huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Neede.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Berkelland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Neede op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 7160, 7161).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!