Zonnepanelen Rietmolen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Rietmolen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Door het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met zonnepanelenrevolutie.nl tref jij toepasbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Rietmolen!

zonnepanelen installateur 7165
 • Een lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7165
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rietmolen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.gemeenteberkelland.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Berkelland. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Berkelland zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Rietmolen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Rietmolen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5600), dan is jouw winst al €1176. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rietmolen zitten vaak tussen de €4000 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in grofweg 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €618,75 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Rietmolen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3575 – €4350€420
2277012€5300 – €5625€550
3352016€6100 – €6275€750
4399018€6375 – €6775€890
5432020€6925 – €7225€1030
6482023€7475 – €7925€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Rietmolen tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rietmolen is 3030 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Rietmolen?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rietmolen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Rietmolen vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs heb je binnen enkele minuten een erkende monteur in de buurt. Het merendeel van de leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Rietmolen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Berkelland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rietmolen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een regionaal project (Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7165).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!