Zonnepanelen Ruurlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Ruurlo? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Dankzij innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze pagina doorzoek jij praktische details m.b.t. zonnepanelen kopen in Ruurlo!

zonnepanelen installateur 7261
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7261
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ruurlo mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.gemeenteberkelland.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Berkelland. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Berkelland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ruurlo
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ruurlo kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag men de BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4825), dan loopt dit al op tot €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 500.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ruurlo komen doorgaans uit tussen de €4500 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa ongeveer 2970 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €668,25 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Ruurlo bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3575 – €4375€420
2272013€5250 – €5800€575
3355016€5950 – €6075€850
4402018€6525 – €6750€930
5447019€7025 – €7150€1010
6498022€7475 – €8100€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Ruurlo lees jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ruurlo bedraagt 3030 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 11 panelen van 280 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ruurlo?

Bij het installeren van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ruurlo

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Ruurlo vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vergelijk je moeiteloos een erkende expert in je postcodegebied. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer expliciet het huis. Het type woning (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Ruurlo.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €35,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Berkelland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ruurlo op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 7260, 7261).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!