Zonnepanelen Rekken kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Rekken? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Door een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door de zonnepanelen-vergelijker vind je actuele details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Rekken!

zonnepanelen installateur 7157
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7157
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rekken mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.gemeenteberkelland.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Berkelland. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er ook een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Berkelland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Rekken
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Rekken kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan bedraagt dit al €1165,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,045 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 700.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Rekken fluctueren tussen de €4900 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €614,25 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Rekken kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120106€3650 – €4225€390
2286012€5000 – €5800€675
3351016€5950 – €6225€875
4381016€6325 – €6650€940
5447019€7050 – €7300€1000
6488023€7525 – €8000€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Rekken vind jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rekken bedraagt 3030 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rekken?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rekken

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Rekken vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies je moeiteloos een deskundige aanbieder in de regio. Veel aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Rekken.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Berkelland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rekken op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 7157).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!