Zonnepanelen Eibergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Eibergen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze website tref jij accurate raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Eibergen!

zonnepanelen installateur 7151
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7151
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eibergen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.gemeenteberkelland.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Berkelland. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Berkelland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Eibergen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Eibergen kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5500), dan is het voordeel al €1155. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 650.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Eibergen fluctueren tussen de €5200 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €609,75 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Eibergen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117108€3700 – €4375€400
2297012€5175 – €5700€575
3351014€6050 – €6250€775
4390016€6375 – €6775€920
5459019€6975 – €7275€1010
6506023€7475 – €8175€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Eibergen achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eibergen bedraagt 3030 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Eibergen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eibergen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Eibergen vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vergelijk je vandaag nog een deskundige leverancier in jouw omgeving. Sommige adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Eibergen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Berkelland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Eibergen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 7150, 7151, 7152).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!