Zonnepanelen Borculo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Borculo? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze vergelijker check jij bruikbare info m.b.t. zonnepanelen kopen in Borculo!

zonnepanelen installateur 7271
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7271
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Borculo mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.gemeenteberkelland.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Berkelland. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Berkelland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Borculo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Borculo zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4875), dan loopt dit al op tot €1023,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 600.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Borculo fluctueren tussen de €4600 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €672,75 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Borculo bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117807€3575 – €4375€410
2276012€5300 – €5700€525
3320014€6100 – €6100€725
4387016€6500 – €6800€900
5446020€7100 – €7225€1030
6488022€7425 – €8100€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Borculo bekijk jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Borculo is 3030 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Borculo?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-borculo

Interessante installaties:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Borculo vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder kies jij in een zeer korte periode een betrouwbare expert in de regio. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van het huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Borculo.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €35,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Berkelland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Borculo op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7270, 7271).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!