Zonnepanelen Gelselaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Gelselaar? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij omvangrijke info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gelselaar!

zonnepanelen installateur 7275
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7275
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gelselaar mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.gemeenteberkelland.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Berkelland. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Berkelland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Gelselaar
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Gelselaar kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4925), dan is het voordeel al €1034,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 550.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gelselaar liggen tussen om en nabij de €4000 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,25 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Gelselaar bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3700 – €4300€410
2287011€5125 – €5725€575
3329015€6025 – €6275€700
4394017€6325 – €6825€930
5436019€7025 – €7200€960
6500022€7425 – €7800€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Gelselaar lees jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gelselaar is 3030 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Veel bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Gelselaar?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gelselaar

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Gelselaar vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies je in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het soort huis. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Gelselaar.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook relevante keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Berkelland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Gelselaar op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7275).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!