Zonnepanelen Beltrum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Beltrum? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl tref jij handige details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Beltrum!

zonnepanelen installateur 7156
 • Een lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7156
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beltrum mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.gemeenteberkelland.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Berkelland. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Berkelland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Beltrum
Direct zonnepanelen bestellen? In Beltrum zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5525), dan is het voordeel al €1160,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Beltrum variëren tussen de €4700 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €612 (onkosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Beltrum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117907€3425 – €4400€410
2277012€5000 – €5825€575
3337015€6000 – €6225€875
4413018€6375 – €6700€900
5436020€7050 – €7125€1010
6499021€7500 – €8075€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Beltrum check jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beltrum bedraagt 3030 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 panelen van 320 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Beltrum?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beltrum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Beltrum vergelijken? Via de uitleg die hierna komt kies je zonder problemen een uitstekende expert in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de aard van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Beltrum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Berkelland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beltrum op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7156).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!