Zonnepanelen Berg en Dal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Berg en Dal? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze website lees je praktische details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Berg en Dal!

zonnepanelen installateur 6571
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6571
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Berg en Dal juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.bergendal.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Berg en Dal. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Berg en Dal zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Berg en Dal
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Berg en Dal kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5675), dan is jouw winst al €1191,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 600.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Berg en Dal zitten vaak tussen de €4100 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pakweg 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (prijspeil juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Berg en Dal bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3400 – €4375€380
2286012€5225 – €5750€625
3340014€6075 – €6250€850
4418017€6400 – €6600€900
5464019€7000 – €7150€960
6487022€7400 – €7950€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Berg en Dal tref je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berg en Dal is 3090 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De meeste mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Berg en Dal?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-berg-en-dal

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Berg en Dal vergelijken? Door middel van het advies hieronder kies je zonder problemen een deskundige vakspecialist in de buurt. Tal van monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de aard van het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Berg en Dal.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Berg en Dal.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Berg en Dal op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen)? Dan kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 6570, 6571, 6572).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente