Zonnepanelen Leuth kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Leuth? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Middels de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze pagina doorzoek jij actuele informatie aangaande zonnepanelen kopen in Leuth!

zonnepanelen installateur 6578
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6578
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leuth mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.bergendal.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Berg en Dal. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts noemen we de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Berg en Dal zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Leuth
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Leuth bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan is het voordeel al €981,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Leuth schommelen tussen de €4900 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je hiervoor wel €666 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Leuth bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3600 – €4500€380
2290011€5300 – €5825€600
3344014€6050 – €6050€700
4393018€6450 – €6775€930
5457020€7100 – €7275€1020
6481021€7550 – €8150€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Leuth zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leuth is 3090 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Leuth?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leuth

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Leuth vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een erkende aanbieder in de regio. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf duidelijk het huis. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Leuth.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Berg en Dal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leuth op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6578).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!