Zonnepanelen Persingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Persingen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Geholpen door zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij omvangrijke gegevens over zonnepanelen kopen in Persingen!

zonnepanelen installateur 6575
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6575
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Persingen mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.bergendal.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Berg en Dal. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Berg en Dal zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Persingen
Direct zonnepanelen bestellen? In Persingen kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4600), dan bedraagt dit al €966. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus een half miljoen woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Persingen zitten vaak tussen de €4500 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2930 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €659,25 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Persingen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3675 – €4450€440
2309012€5300 – €5600€600
3339016€5900 – €6075€750
4413018€6350 – €6650€920
5459019€7075 – €7275€990
6503023€7525 – €8000€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Persingen ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Persingen is 3090 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Persingen?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-persingen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Persingen vergelijken? Met tips van onze adviseurs kies je vandaag nog een uitmuntende vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de aard van de woning. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Persingen.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste offerte, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Berg en Dal.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Persingen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een regionaal project (Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6575).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!