Zonnepanelen Millingen aan de Rijn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Millingen aan de Rijn? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van onze website bekijk je omvangrijke adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Millingen aan de Rijn!

zonnepanelen installateur 6566
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6566
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Millingen aan de Rijn mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.bergendal.nl tref je de spelregels in de gemeente Berg en Dal. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Berg en Dal zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Millingen aan de Rijn
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Millingen aan de Rijn kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5875), dan is jouw winst al €1233,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 600.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Millingen aan de Rijn liggen tussen om en nabij de €4900 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €654,75 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Millingen aan de Rijn kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3475 – €4200€390
2274012€5100 – €5775€550
3326016€6100 – €6275€850
4409016€6425 – €6850€930
5435019€7100 – €7250€1000
6485023€7700 – €8025€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Millingen aan de Rijn ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Millingen aan de Rijn bedraagt 3090 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Millingen aan de Rijn?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-millingen-aan-de-rijn

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Millingen aan de Rijn vergelijken? D.m.v. onderstaande tips kies je binnen enkele minuten een professionele installateur in je postcoderoos. Verschillende specialisten hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer expliciet het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Millingen aan de Rijn.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Berg en Dal.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Millingen aan de Rijn op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6566).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!