Zonnepanelen Erlecom kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Erlecom? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze tool tref jij toepasbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Erlecom!

zonnepanelen installateur 6577
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6577
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Erlecom mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.bergendal.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Berg en Dal. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Berg en Dal zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Erlecom
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Erlecom kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan is het belastingvoordeel al €976,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,03 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 750.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Erlecom liggen tussen de €4300 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Erlecom kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3600 – €4425€440
2300011€5000 – €5625€550
3355014€6100 – €6025€775
4407016€6400 – €6700€930
5461019€6950 – €7150€990
6504022€7450 – €7975€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Erlecom tref je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Erlecom is 3090 kWh. Dit staat voor rond de 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De meeste klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Erlecom?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-erlecom

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Erlecom vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref je vandaag nog een erkende expert in de buurt. Sommige aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Erlecom.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar let ook op certificering (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Berg en Dal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Erlecom op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 6577).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!