Zonnepanelen Groesbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Groesbeek? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met onze vergelijker lees jij toepasbare informatie over zonnepanelen kopen in Groesbeek!

zonnepanelen installateur 6561
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6561
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Groesbeek mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.bergendal.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Berg en Dal. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Berg en Dal is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Groesbeek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Groesbeek bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5825), dan is het voordeel al €1223,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 750.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Groesbeek liggen tussen de €5200 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2890 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco of Nuon betaal je hiervoor wel €650,25 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Groesbeek kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3625 – €4250€430
2273013€5075 – €5625€650
3322014€5950 – €6175€850
4387018€6475 – €6850€910
5441019€7000 – €7125€1000
6501023€7475 – €8025€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Groesbeek achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Groesbeek bedraagt 3090 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Groesbeek?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-groesbeek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Groesbeek vergelijken? Via onze stappenplan vind jij vandaag nog een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. De meeste bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Groesbeek.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Berg en Dal.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Groesbeek op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal zonne-energie project (Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen)? Dan mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6560, 6561, 6562).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!