Zonnepanelen Ooij kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ooij? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door onze website tref je toepasbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ooij!

zonnepanelen installateur 6576
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6576
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ooij mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.bergendal.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Berg en Dal. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Berg en Dal zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ooij
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ooij kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4625), dan pak je al €971,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg een half miljoen huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Ooij variëren tussen de €4900 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa circa 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ooij kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117806€3600 – €4400€400
2293012€5175 – €5825€650
3360015€6075 – €6075€825
4405018€6425 – €6775€940
5454020€6975 – €7275€1010
6503022€7600 – €7900€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Ooij vind je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ooij bedraagt 3090 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ooij?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ooij

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Ooij vergelijken? Dankzij onderstaande tips vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare expert in de regio. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Ooij.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en het emailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Berg en Dal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ooij op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal project (Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6576).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!