Zonnepanelen Ubbergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Ubbergen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze vergelijker ontdek je accurate aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Ubbergen!

zonnepanelen installateur 6574
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6574
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ubbergen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.bergendal.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Berg en Dal. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Berg en Dal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ubbergen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Ubbergen kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5900), dan loopt dit al op tot €1239. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 750.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ubbergen schommelen tussen de €4400 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €657 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Ubbergen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3575 – €4225€430
2285012€5125 – €5800€675
3331015€5900 – €6125€750
4384018€6400 – €6825€880
5442020€7100 – €7225€1020
6488022€7600 – €8000€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Ubbergen ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ubbergen is 3090 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Ubbergen?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ubbergen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Ubbergen vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref jij in een zeer korte periode een professionele expert in je postcoderoos. Tal van aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Ubbergen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (denk aan CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Berg en Dal.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ubbergen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 6573, 6574).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!