Zonnepanelen Kerkrade kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Kerkrade? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze website tref jij handige tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Kerkrade!

zonnepanelen installateur 6461
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6461
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kerkrade april 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.kerkrade.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Kerkrade. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Kerkrade is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Kerkrade
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Kerkrade kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5025), dan profiteer je al van een korting van €1055,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 550.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kerkrade fluctueren tussen de €5400 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (vergoeding april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Kerkrade kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3550 – €4425€390
2288012€5050 – €5800€500
3324016€6075 – €6200€725
4402016€6350 – €6700€920
5440020€6975 – €7225€1000
6486022€7500 – €8100€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Kerkrade ontdek je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kerkrade bedraagt 2800 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kerkrade?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kerkrade

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Kerkrade vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs tref je in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in jouw streek. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Kerkrade.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Kerkrade.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kerkrade op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Kerkrade-West, Kerkrade-Oost, Kerkrade-Noord)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6460, 6461, 6462, 6463, 6464, 6465, 6466, 6467, 6468, 6469, 6471).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente